Ha azt gondolod, hogy a motivációs levél írás egy felesleges dolog, akkor rengeteg lehetőséget szalasztasz el. Egy motivációs levél talán egy kicsit hivatalosnak és ódivatúnak tűnhet, ám a legtöbb munkáltató ez alapján szűri ki az alkalmatlan pályázókat. Ez egy remek lehetőség, hogy megragadd a munkáltató figyelmét, és pozitív képet alkoss magadról. A motivációs levél legalább olyan lényeges, mint az önéletrajz.

 

Először is készítened kell egy sablon levelet, amit később bármikor felhasználhatsz és adaptálhatsz a megpályázott feladathoz igazítva. Nem szükséges újra és újra teljesen átírnod a motivációs levelet, mindössze hozzá kell igazítanod az adott munkalehetőséghez. Akár az önéletrajzodban, itt is fontos, hogy kihangsúlyozd a kulcsfontosságú részeket, amelyek szorosan kapcsolódnak a megpályázott álláshoz.

 

Amit tartalmaznia kell egy jó Motivációs Levélnek:

 

  • Elérhetőséged adatai.
  • Indoklás, hogy miért pályáztad meg a munkát.
  • Az elvégzendő munkához szükséges képességek kiemelése, valamint bármilyen releváns képzettség, eredmény említése.
  • Az álláshirdetésben szereplő lényeges momentumok említése.

 

A motivációs levél célja és legfontosabb feladata, hogy arra csábítsa, ösztönözze az olvasóját, hogy először is elolvassa a mellékelt önéletrajzot. Ha mindezek után a pályázó pozitív benyomást keltett, csak ezek után következhet az interjúra történő meghívás, vagyis akár az első lépésben is eldőlhet a pályázó sorsa.

 

Gyakori hibák:

 

  • Ne részletezd túlságosan, hogy mit vársz el a vállalattól (Pl.: olyan munkát szeretnék, ahol továbbképezhetem magam és fejlődhetek..) Arról beszélj, hogy Te mit tehetsz a vállalatért, ne pedig az elvárásaidról.
  • Helyesírási hibák.
  • Ha nincs motivációs levél. Ha a vállalat kéri, akkor az kötelező. Ha mégsem küldesz, az hanyagságról árulkodik és arról hogy nem veszed figyelembe az utasításokat.
Allasok.Net